Egy királynő is bármikor eleshet

Már meséltem arról, hogy milyen gyakran lakom az otthonomtól távol, hiszen a férjem focista, sőt, azt is elmeséltem, hogy mekkora sikert arattam az öltözködésemmel a Puskás Panzióban. De arról még nem volt lehetőségem beszámolni, hogy a legutóbbi ottlétemkor mennyire lenyűgözött a személyzet a segítőkészségével. Zoltán már megint belegyezett valami munkába, ami miatt két hétre kellett beköltöznünk a panzióba. Ez alkalommal, mivel előre tudtam róla, már velem voltak a ruháim. Viszont történt valami, amire nem számítottam.

Egyik este, amikor lefele sétáltam a lépcsőn, épp vacsorázni indultam (Zoltán még nem érkezett vissza) megbotlottam és sikerült elesnem, de úgy, hogy neki estem fejjel a korlátnak és kitörött az egyik fogam. Rémesen hangzik, igaz? Én, akit már régóta mindenki ismer is szeret, ebben a Panzióban sikeresen hülyét csinálok magamból. Ráadásul hosszú távon, hogy napokig lehessen röhögni rajtam. Legalábbis ez volt az érzésem az első pár órában. De aztán arra lettem figyelmes, hogy nagyon kevesen és tiszteletreméltóan bánnak velem az ott dolgozók. Hívtak hozzám egy orvost, aki megvizsgált és megállapította, hogy nincsen nagyobb gondom, pihenjek le, és reggelre kutya bajom sem lesz, talán csak egy-két kisebb zúzódás. Amihez azonban ő nem ért, és ezt be is vallotta, azok a fogaim. Látja, hogy kiesett az egyik, de nem tudja, hogy hogyan kell fogat pótolni, de holnap majd mindenképp járjak utána.

Mondanom sem kell, hogy a könnyeimmel küszködve vacsoráztam, fent, a szobámban. Mi az, hogy nincs semmi gondom, csak pihennem kell? Hát nincs meg az egyik fogam? Hát hogy néz az ki? Öltözhetek a legszebb ruhákba, akkor sem tudom eltakarni a tényt, hogy egy űr tátong az egyik fogam helyén. Nagyjából álomba is sírtam volna magamat, ha nem jön haza Zoltán is vigasztal meg, hogy minden rendben lesz.

És rendben is lett. A reggelivel együtt érkezett a hír, hogy a panzióvezetőnek sikerült aznap délutánra időpontot szereznie egy budapesti fogászatra, ahol a fogpótlás minden rejtelmét elmesélik majd, valamint meg is vizsgálnak. A szobámban vártam végig a délutánt, oda kértem az ebédet is. Nem voltam hajlandó nyilvánosan mutatkozni. Amikor közeledett az időpont, egy fiatalember érkezett a hozzám, aki jelezte, hogy ő fog elvinni engem a fogászatra, ott pedig találkozunk majd Zoltánnal is. Örültem, hogy ő is ott lesz, sokkal nyugodtabban mertem útra kelni a sofőrrel.

A fogorvos és az asszisztensei nagyon kedvesek és előzékenyek voltak velem. Hat napra rá találtak is egy időpontot, amikor pótolni fogják majd a fogamat, addig pedig behelyeztek egy ideiglenes, speciális fogpótlót, ami csak arra szolgált, hogy a fogam hiánya miatt a többiek ne kezdjenek el helyezkedni. Örültem is meg nem is. Ha jól vettem ki a szavaikból, ez a hat nap nagyon kevés idő, általában sokkal nehezebben tudnak időpontokat szerezni az emberek. De azért, ha önmagamra és a panziófogságomra gondolok, hat nap igen hosszúnak tűnik.

Telt, ahogy telt, de végülis eltelt mind a hat nap. Az fogpótlás folyamata egyáltalán nem volt fájdalmas, főleg, hogy érzéstelenítve voltam. Az azt követő egy-két napon fájt picit a foghúsom, hiszen össze volt varrva, de ez is hamar elmúlt. Aznap utaztunk haza, amelyik nap kiszedték a varrataimat a számból. Mindketten nagyon hálásak voltak a személyzetnek, hogy ennyire komolyan vették a munkájukat és így segítettek engem a bajban.

Tökéletesen passzolt a többihez az új fogam. Először azon gondolkodtam, hogy meg sem mondom az otthoniaknak, hogy mi történt. Aztán végül mégis úgy döntöttem, hogy elmesélem nekik is és sőt, ide is le fogom írni. Valószínűleg, ha azért kellett volna új fogat rakatnom, mert kirothadt volna az előző az ápolatlanságtól, akkor szégyelltem volna a dolgot, de mivel egy apró baleset miatt történt a dolog, úgy döntöttem, hogy vállalom, és elmondom mindenkinek hogy a fogpótlás, az milyen jó és egyszerű dolog. Egyáltalán nem kell félni tőle, mert semmivel sem fájdalmasabb, mint például egy egyszerű foghúzás, és a lehető legjobb alternatíva, ami létezik, ha helyettesíteni kell egy fogat.

fogpótlás