Lánybúcsú panzióban

A barátnőm, Zita lassan 15 éve él együtt élete szerelmével. Egy pár hónapja a barátja, Zsolti megkérte a kezét. Az esküvőt jövő héten tartják. Mi a lányokkal már a lánybúcsú lázában égünk.

5-en vagyunk igazán jóban a gimnázium óta, 15 éve. A többiekkel azt találtuk ki, hogy egy panzióban szervezzük meg az eseményt. Zita mondjuk azt mondta, hogy semmit nem szeretni, csak meginni egy üveg bort valamelyikünknél, de úgy határoztunk, nem hagyhatjuk, hogy egy igazi nagy buli nélkül engedjük tovább a házas életbe. Az nem ránk vallana.

Szóval megbeszéltük, hogy egy panziót bérlünk ki az eseményhez, mert Zita nem szeret a városi szórakozóhelyeken mulatni, inkább a házibulikat és a természetet kedveli. Ezért néztünk ki egy kis, családias panziót egy órányira Budapesttől, gyönyörű, erdei környezetben. Mivel Zita nagyon szeret túrázni, úgy határoztunk, hogy szombaton napközben a 15 vendégből néhányan elviszik kirándulni, mi többiek pedig titokban megérkezünk a panzióba, és feldíszítjük a helyet, bekeverjük az italokat Zitáék visszaérkezésére.

A panziót sikerült lefoglalni, ráadásul a hideg évszak miatt egyedüli vendégek voltunk, a recepciós a telefonban nagyon kedvesen azt mondta, hogy mulathatunk kedvünkre, senkit nem fogunk zavarni. A vacsora és a másnapi reggeli megrendelését is sikerült elintéznünk.

Azt is megbeszéltük, hogy kik lesznek az italfelelősek. Rám és Zsófira, az igazi kemény magra a díszítés és a lánybúcsú kellékek beszerzése várt.

Megbeszéltük Zsófival, hogy egyik este összeülünk, és megpróbáljuk az interneten keresztül megrendelni a lánybúcsú kellékeit. Találtunk is egy honlapot, ahol az összes szükséges dolgot meg tudtuk rendelni. Egy kicsit kirúgtunk a hámból, de már a rendelés közben nagyon sokat nevettünk, szerintem nagy sikere lesz.

Egy csomó héliumos lufit is vettünk végül, meg is beszéltük telefonon, hogy szombat délelőtt elhozzák a frissen töltött lufikat a panzióba.

A többi dolgot is oda, a panzióba rendeltük. Összeállítottunk egy kisebb csomagot Zitának, amely tartalmazza az esti szettjét, és néhány olyan játékot, amivel feladatokat kell majd megoldania.

Emellett néhány olyan dísztárgyat is vásároltunk, amelyek megadják az alaphangulatot.

Azt hiszem, jól végeztük a dolgunkat Zsófival.

A lánybúcsú kellékeket holnap, szombaton, már délelőtt 10 körül meghozzák a panzióba, ezért mi is akkorra érünk oda Zsófival. Ma még egy sör mellett átbeszéljük a részleteket, hogy tényleg minden flottul menjen. Remélem emlékezetes lesz ez a nap Zita számára is.

Holnap majd minden kiderül.