Szállodatulajdonosok, figyelem!

Ha valaki egy szállodát tervez felépíteni vagy igazgatni, valószínűleg először bele sem gondol, mennyire alapvető szükséglet lesz számára a CO2 (tudományos nevén szén-dioxid, vagy ahogy a hétköznapi ember hívja, szénsav) beszerzése. Márpedig ez így van: el sem tudjátok képzelni, hány féle felhasználási módja lehet ennek a kémiai vegyületnek! Valószínűleg ami mindenkinek először eszébe jut, az a szénsavas üdítő… hát nem véletlenül hívjuk így, ezt el kell árulnom nektek 🙂 De az üdítő mellett a sörnek is ugyanolyan nélkülözhetetlen alkotóeleme ez a sav. Fontos szerepe van még emellett a védőgázak összetételében is – ez például a hegesztés során lehet roppant előnyös. Na és akkor ott van egy teljesen másik halmazállapotú anyag, a szárazjég is! Bizony, nem sokan tudják, de az a szárazjég, amit fagyasztáshoz, hűtéshez, vagy laboratóriumokban, kórházakban használunk (esetleg extrém esetben színpadi füst létrehozásához…) nem más, mint a CO2 szilárd halmazállapotú változata!

Nos, kedves olvasók, ezért mondom (írom), hogy egy szálloda vagy panzió üzemeltetése során elengedhetetlen a kellő mennyiségű szén-dioxid beszerzése. Legyen szó a cateringről, behűtött pezsgőkről, egy szétesett cső összeforrasztásáról, vagy egy hűtőház karbantartásáról – a szénsav mindegyik folyamatnak közös metszetében ott van.

És hogy honnan lehet a legegyszerűbben, legokosabb módon szén-dioxidot szerezni, vagy üres palackjainkat lecserélni, feltölteni? Azt gondolom, a Gázpalackfutárnál keresve sem találhatunk jobbat, ha CO2 palack beszerzéséről van szó. A honlapjuk informatív és könnyen kezelhető, mindent rendkívül egyszerűen megtalálhatsz rajta. Külön ajánlom, mint megtekintésre érdemes részleget, a honlaphoz tartozó céges blogot, ahol jó pár érdekességet is elolvashattok a palackcserék témakörével kapcsolatosan. Gázpalack-fanoknak kötelező! 🙂 A rendelés pedig nem áll másból, mint hogy a honlapon kérsz egy visszahívást a cégtől, majd a telefonos beszélgetés során megállapodtok a szállítás és csere részleteiben. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a palackcsere során csak akkora mennyiséget kérjetek, amekkora mennyiséget éppen képes a saját palackotok is tárolni!

Jelenlegi és leendő szállodatulajdonosok, menedzserek, vezetők, remélem, elolvastátok ezt a rövid kis szösszenetet, és igazán őszintén remélem azt is, hogy tudtam nektek segíteni abban, hogy a lehető legkönnyebben tudjatok hozzájutni a hőn áhított (és minden esemény során nagyon hasznosan, praktikusan felhasználható) CO2-höz! Legyen további remek napotok továbbra is, örülök, ha segíthettem!