Tönkrement az előző, gyorsan kell egy új testvér babakocsi az utazás előtt!

Szomszédom és jó barátom Márton, ajánlott egy nagyon remek kis panziót, egy gyönyörű fenyvesben. Nem rég találtak rá az interneten és úgy gondolták 9 hónapos kislányukkal és másfél éves fiukkal, neki vágnak és egy kellemes hétvégét töltenek ott. Autóval 3 órás út, a gyerekek biztos nehezen viselik majd, főleg az idősebb, mert már most igen kíváncsi és nem nagyon tud egy helyben meglenni, de akár mennyire is kellemetlen lesz a leutazás, úgy gondolja meg kell ragadni ezt a lehetőséget, mert ki kell kapcsolódni nekik is, és ha már nincs gond a mosásra és a főzésre, már is előrébb vannak!

A panzió környéke remekül ki van alakítva. Bográcsozásra kialakított tűzrakhelyek, focipálya, teniszpálya és egy jól karbantartott játszótér is megtalálható. Hiába erdős a terület, de remek sétáló utak vannak kialakítva, ahol babakocsival is könnyedén lehet kisebb túrákat megejteni. Az utóbbi miatt van is egy kis feszültség, mert tönkrement a szülőktől örökölt babakocsi, ezért indulás előtt, még be kell szerezniük egy újat. Egyik kollegájától kapott egy tippet, honnan érdemes beszerezni egy igazán minőségi ikertolót. A testvér babakocsi legfőbb szempontja, hogy az ülőrész átfordítható legyen sport változatba is, azaz, hogy a nagyobb gyerek már előre láthasson, mikor benne tartózkodik. Találtak az ajánlott oldalon ilyet, aminek nagyon megörültek, hiszen nem csak az igényük elégült ki, hanem az esztétikai érzékük is. Eddig ugye egy ezeréves babakocsijuk volt, ami már elég korszerűtlen volt, viszont amit a kapott weboldalról akarnak megvásárolni, inkább a jövőbe mutat stílusilag, mint a múltba. Exkluzív, talán ez a legjobb szó a jövendőbeli babaverdára. Marci teljesen lázban égett, hogy végre egy új minőségi, stílusos babaverdát vásárolnak, és felsorolta a funkcióit, hogy mennyivel tud többet, mint az elődje. Például, 2 irányba beállítható, rögzíthető mózeskosarak, 5 pontos biztonsági rendszer, szúnyogháló, több állásba hozható háttámla és még rengeteg egyéb úgy mond luxus paraméter…

Érdekes, mennyire megváltozik az ember értékrendje miután gyereke születik, akár egy dimenzióváltás! A kölykök előtt Márton cimborám, egy igazi kujon volt, szenvedélye a motorozás volt és az éjszakai élet. Majd megtalálta élete szerelmét, megnyugodott, aztán most már a modern, minőségi babakocsik tudják elvarázsolni. Mondjuk ez természetes, a biológiai felelősségvállalás, az apaösztön a legvadabb embereknél is elő tud jönni, aki pedig elhagyja a családját, az pedig csak gyávaságból teszi, nem azért, mert nincs szüksége rájuk, de ez már egy másik kérdés.

Izgatottan várja már Marci is és a kedvese is, hogy megérkezzen az új stílusos babakocsijuk, és az ezt követő hétvégét, hogy végre egy nyugodt környezetben lehessenek. A gyerekeknek is nagyon jót fog tenni, a nyugodt zöld környezet, sokkal, de sokkal egészségesebb lesz nekik, a vidéki levegő, mint a porral, kipufogógázzal teli városi. Kíváncsi lennék, hogy létezik-e már egy olyan gyermekkocsi, aminek a kupolájába olyan szűrő van beépítve, ami megszűri a rossz levegőt. Több helyről hallom, hogy minél többet kell a babákat, gyerekeket emberek közé vinni, hogy a szociálisan fejlődjenek, mert más emberek cselekedeteiből, gesztusaiból sokat tanulnak, de városi környezetben, a nagy légszennyezés miatt, elég sok nyavalyát el tudnak kapni, vagy alakulhatnak ki náluk krónikus betegségek, és nagy eséllyel allergia.

Én biztos vagyok benne, ha már kedvesemmel ott tartunk, hogy ilyen problémáink lesznek, mint kedvenc szomszédjainknak, akkor mi is arról a honlapról szerezzük be a babaverdánkat, mert a mostani tapasztalatom, azaz amit Marci elmondott róla, igen szimpatikus, és remélem, tudunk majd dupla kirándulást szervezni! Nem tudom ez mikor fog megvalósulni, de jó tudni, hogy már vannak lehetőségek, amikkel számolhatunk és nem a nulláról kell kezdeni a tájékozódást!