Végre nekem is lesz saját bukósisakom!

Mostanában elég sokat járunk motoros túrákra a barátokkal és mindig különböző panziókban szállunk meg. Voltunk már nagyon sok helyen, úgy országon belül, mint külföldön. Én nem tudok motorozni, ezért engem mindig valaki magával visz potyautasként, és pontosan emiatt nincs is kimondottan felszerelésem. Az nem vonz, hogy megtanuljam vezetni ezt a járművet, talán kicsit félek a méretek miatt, mert a motorkerékpár mégsem egy bicikli. Azonban arra jutottam, hogy ha már ennyit megyek össze-vissza a többiekkel, akkor itt lenne az ideje saját felszerelést választani, de legalább, ha mást nem is, de egy bukósisakot mindenképpen.

A bukósisak többek között azért is nagyon fontos, mivel nem csak a balesetektől véd meg, hanem a széltől, az esőtől, valamint az út közben repkedő bogaraktól, amelyek sokszor nagyot koppannak az arcunk előtt. Bevallom őszintén eddig, amilyen sisakokat kaptam kölcsön egyiket sem tartottam kifejezetten kényelmesnek. Erre mondták a többiek, hogy talán azért, mert ezek nem kimondottan az én fejemre lettek szabva. Szóval legfőképpen emiatt döntöttem úgy, hogy beszerzek egy sajátot, ami teljes mértékben az én fejméretem és kinézetre is passzol a stílusomhoz. Kérdeztem a többieket, hogy hol is tudnék jobban utána nézni ezeknek a dolgoknak, mire ők egy kimondottan bukósisakokkal foglalkozó oldalt ajánlottak. Itt rengeteg mindent megtudtam arról, hogy mire is kell odafigyelni, amikor fejvédőt vásárolunk, valamint most bukósisak akciók is várják az embert. Az akciós kuponokat pedig az ország több területén is be lehet váltani. Szó, mi szó melegen ajánlom mindenkinek, akit érdekelnek a bukósisakok, hogy használja ki ezt az akciót, mert jól jön, az kis pénz megtakarítás. Senki sem ellensége a saját pénzének, és az akciót úgyis mindenki szereti.

Több féle bukósisakot láttam már, és ugye több fajta volt már a fejemen is, de azt eddig nem tudtam, hogy hogyan is kell tesztelni azt, hogy az jó minőségű, és „bomba biztos” legyen. Több szempontnak is meg kell, feleljen, úgy európai standardoknak, mint világszínvonalú alapoknak. Valamint nagyjából eddig is sejtettem, hogy mekkora méretű sisakra van szükségem, de most már azt is tudom, hogy hogyan kell lemérnem a fejméretem. Ráadásul ezekbe már hangszóró és mikrofon is van, szóval út közben kényelmesen és biztonságosan tudunk kommunikálni az útitársakkal.

A következő úti cél a Puskás Panzió, ahol kikapcsolódásként jókat fogunk focizni a pályájukon. Remélhetőleg addigra megjön a saját sisakom, és már azzal vághatok neki az útnak. Erre minden esély megvan, hiszen azt írták, hogy pár napon belül kiszállítják. Már alig várom, hogy a kezemben tarthassam, feltegyem a fejemre, és büszkén feszítsek vele a motoron.